Postup přípravy receptu Džem:
Vybrané, dobře vybarvené, zralé, ale tvrdé meruňky pokrájíme na kousky. Slupku ponecháme. Ovoce dáme do porcelánové / skleněné / nádoby, prosypeme cukrem a necháme do druhého dne proslazovat. Druhý den šťávu slijeme, prudce svaříme o 1/3, přidáme ovoce a vaříme za pečlivého odpěňování, až zrosoluje. Po krátkém ochlazení naléváme do sklenic a povážeme nebo uzavřeme víčky. Meruňky můžeme velmi dobře míchat s mirabelkami, které zrají ve stejnou dobu. Aby meruňkový džem lépe rosoval, můžeme na 1 kg meruněk přidat 1/3 L šťávy z kyselých nedozrálých jablek, ale není nutné.
Fotky receptu Džem:
Fotky vložil: Badous,Natural,MichelePrg,tvackova1,cudovluc,uschi3,fesoj