Použité suroviny receptu Džem z hroznového vína, kiwi a broskví:
500 g hroznového vína
| 500 g kiwi
| 500 g broskví
| 250 g želírovacího cukru
| 200 g krupicového cukru
| šťáva z 1 citrónu
Postup přípravy receptu Džem z hroznového vína, kiwi a broskví:
Kiwi oloupejte a nakrájejte. Broskve na okamžik vložte do horké vody, oloupejte a nakrájejte na plátky. Každou kuličku hroznového vína rozpůlte a vyjměte zrníčka. Nakrájené ovoce ukládejte do společné mísy a průběžně je zakapávejte citrónovou šťávou. Pak je v míse smíchejte s krupicovým cukrem a nechte asi 20 minut uležet. Jakmile ovoce pustí šťávu, vložte ho do širokého hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte asi 3 minuty a průběžně odstraňujte z povrchu vznikající pěnu. Po částech vmíchejte želírovací cukr a ještě 3 minuty povařte. Horký džem naplňte do čistých zahřátých sklenic, které pevně uzavřete a poté otočte sklenice dnem vzhůru a nechte vychladit.
Fotky receptu Džem z hroznového vína, kiwi a broskví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!