Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Džem z jablek a hrušek

fotka Džem z jablek a hrušek
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 15

Použité suroviny receptu Džem z jablek a hrušek:

500 g hrušek máslovek  | 500 g jablek  |  citron  | 500 g želírovacího cukru 2:1  | 3 celé skořice  | 3 hvězdičky badyánu  | 1 vanilkový lusk

Postup přípravy receptu Džem z jablek a hrušek:

CCA 1,2 litru džemu:

Jablka i hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Citron pořádně vykartáčujeme, osušíme a nastrouháme z něj kůru, vymačkáme šťávu a kostičky jablek a hrušek v ní obalíme. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, lžičkou vydlabeme semínka a dáme stranou na jindy. Všechno koření přidáme do kastrolu k ovoci, zasypeme želírovacím cukrem, zamícháme a přivedeme k varu. Zatím vypláchneme skleničky i víčka vařící vodou a důkladně osušíme. Až začne směs vřít, stáhneme plamen na poloviční výkon a po čtyřech minutách vypneme. Sebereme pěnu a vroucí džem nalijeme do skleniček. Víčka pevně utáhneme a postavíme asi na deset minut dnem vzhůru.


Fotky receptu Džem z jablek a hrušek:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Džem z jablek a hrušek
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !