Postup přípravy receptu Džem z jahod, rebarbory a malin:
Na 7 sklenic po 200 ml. Jahody omyjeme, necháme okapat, zbavíme stopek, nakrájíme a navážíme 600 g. Rebarboru omyjeme, nakrájíme na malé kousky ( neloupeme) a navážíme 300 g. Maliny přebereme a navážíme 100 g .Ovoce a rebarboru dáme do hrnce. Obsah sáčku Gelfix Extra 2:1 smícháme nejprve se 2 lžícemi cukru a poté promícháme s ovocem. Vše přivedeme k varu, za stálého míchání. Jakmile se začne hmota vařit, přidáme zbývající cukr. Hmotu za stálého míchání znovu přivedeme k varu a necháme minimálně 5 minut povařit. Poté sundáme z plotny. Pěnu sebereme a plníme do sklenic. Uzavřeme a otočíme dnem vzhůru a necháme asi 5 minut stát na víčku.