600 g nových brambor
| 100 g loupaných slunečnic
| 2 lžíce olivového oleje
| 1/2 citronu (šťáva)
| špetka soli
| špetka cayenského pepře
| 20 g libečku
Postup přípravy receptu Egyptské nové brambory:
Brambory omyjeme a ve slupce vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme 10 12 min. Scedíme a dáme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na plátky cca 5 mm silné. Na pánvi rozehřejeme 3 pol. lžíce olivového oleje a vložíme plátky brambor. Přidáme kayenský pepř a smažíme zprudka 8 minut. Přidáme loupaná slunečnicová semínka a libeček. Stáhneme oheň na polovinu a zvolna pražíme max. 4 min semínka nesmí zčernat, způsobila by hořkou chuť. Vyjmeme z pánve necháme okapat v sítu, zakápneme šťávou z citronu.
Fotky receptu Egyptské nové brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!