500 g vepřových jater
| 200 g libového vepřového masa
| 2 stroužky česneku
| sůl a pepř
| 200 g připravených a uvařených vepřových drštěk
| 6 bobkových listů
| trocha mouky
| 2 lžíce extra panenského olivového oleje
| suché červené víno, nebo masový vývar podle potřeby
| 30 g másla
Postup přípravy receptu Fagatelli di maiale:
Nakrájet játra, vepřové a česnek na malé kousky a osolit je a opepřit. Vložit dršťky na několik minut do vařící vody, vyjmout je a osušit je.
Nakrájet dršťky na kousky velikosti asi pěsti. Naplnit je nádivkou z jater a masa, nahoru položit bobkový list, zamotat závitky a zajistit je párátkem. Obalit je v mouce.
Smažit je na oleji asi po 20 min. Přidat trochu vína, kdykoliv je zapotřeby. Ke konci smažení zamícht dovnitř kousky másla.
Podávat horké s polentou, chcete-li.
Fotky receptu Fagatelli di maiale:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!