Použité suroviny receptu Falešené podkrkonošské kyselo:
1 kg chleba
| 1,5 l vody
| 2 masoxy
| dle potřeby houby
| 1-2 cibule
| 2 vejce
| 4-5 vařených brambor
| dle potřeby ocet
| dle chuti kmín
| dle chuti sůl
| dle potřeby máslo
Postup přípravy receptu Falešené podkrkonošské kyselo:
Střídku chleba (kůrku nepoužíváme-hořkne), uvaříme ve vodě s masoxem, solí a kmínem. Předem namočené sušené houby podusíme v troše vody. Povařenou střídku chleba rozmixujeme, poté přidáme dušené houby a krátce povaříme. Na másle do zlatova zpěníme cibulku, přidáme vejce a spolu usmažíme. Smažená vejce přidáme do polévky a prohřejeme. Polévku případně dochutíme octem a solí. Na talíř dáme uvařený oloupaný brambor, překrojený na čtvrtky a přelijeme polévkou.
Fotky receptu Falešené podkrkonošské kyselo:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!