Vložil: | MartinaT |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Falešná svíčková na červeném vínu:
800 g zadního hovězího
| 200 g bůčku
| 200 g mražené zeleniny pod svíčkovou
| 1 cibule
| 3 dl červeného vína
| 2,5 dl smetany
| 4 lžíce olivového oleje
| 1 lžíce hladké mouky
| bobkový list
| celý pepř
| nové koření
| rozmarýn
| sůl
| citron
Postup přípravy receptu Falešná svíčková na červeném vínu:
Maso naložíme na 12 hodin do marinády z červeného vína, 2 dl vody, olivového oleje, koření a soli.
Po 12 hodinách z marinády vyjmeme, vložíme do pekáčku, obložíme plátky nakrájeného bůčku, podlijeme marinádou a pečeme 30-40 minut bez pokličky při 220 stupních Celsia.
Poté maso obrátíme, do pekáčku přidáme nakrájenou cibuli a mraženou zeleninu, osolíme, pekáč přiklopíme a vše za občasného podlévání pečeme cca 45 minut.
Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření, šťávu se zeleninou zaprášíme hladkou moukou, promícháme, přidáme trošku citronu a krátce povaříme. Po částech přiléváme smetanu a omáčku rozmixujeme.
Podáváme s houskovým knedlíkem a ozdobené kopečkem smetany s brusinkami.
Fotky receptu Falešná svíčková na červeném vínu:
Fotky vložil: delfi,piskotik,alenab,LeninkaV,notburga,daramacho,MichelePrg