Postup přípravy receptu Falešný citronát z dýně:
V litru vody povaříme citróny nakrájené na plátky bez jader. Dýni omyjeme, oloupáme a pokrájíme na plátky, jejichž středy vykrájíme kulatým tvořítkem. Dýni narovnáme do porcelánové mísy, zalijeme vychladlým citrónovým roztokem a postavíme na 3 dny do chladu. Potom svaříme vodu s 1 kg cukru a kyselinou citrónovou, vložíme do něho dýni a vaříme dokud nezesklovatí. Odstavíme z plotýnky a necháme stát 24 hodiny. Pak přecedíme, do roztoku přidáme dalších 500 g cukru, povaříme a opět vložíme plátky dýně. Postup ještě 4x opakujeme. Pak necháme dýni okapat, každý plátek nařízneme a stočíme jej do kotoučů, dáme do trouby osušit, pak je obalíme v cukru a vložíme do celofánu. Vydrží velmi dlouho.