Vložil: | Natural |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
![2.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Fantastický tvarožník:
1 balení kakaových sušenek
| 125 g másla
| 80 g cukru krystal
| 360 g tvarohu (já dávám 2 kostky, nechce se mi vyhazovat ten kousek, co zbyde)
| 4 vejce
| 1 kelímek smetany ke šlehání
| 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Fantastický tvarožník:
1. Rozpusťte máslo a dejte ho na chvíli zchladnout. Celé balení rozdrťte (buď mixérem nebo dejte sušenky do pevného sáčku a rozdrťte je válečkem, mně se nejvíce osvědčilo šťouchadlo na brambory). Sušenkovou drť smíchejte s rozpuštěným máslem. Formu vyložte pečicím papírem. Pak do ní sušenkový základ rovnoměrně rozlože a pořádně ho stlačte.
2. Připravte si do mísy tvaroh, smetanu, cukr krystal a vanilkový cukr a jemně promíchejte. Až se vše spojí, přidávejte vejce, hezky jedno po druhém. Lehce promíchejte (tvaroh se nesmí míchat dlouho, jen dokud se nespojí všechny ingredience, aby zůstala směs nadýchaná) Připravenou hmotu vlijte na sušenkový základ.
3. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Pečte 10 minut, poté zmírněte teplotu na 160 stupňů a pečte cca 50 minut, až se okraje tvarožníku nadýchnou a začnou mít hnědou barvu. Troubu po dobu pečení neotvírejte.
4. Koláč uložte do ledničky, aby pořádně vychladl.
Fotky receptu Fantastický tvarožník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!