Použité suroviny receptu Farfale s párky a rajčaty:
320 g farfale (motýlkové nudle)
| sůl
| 250 g párků
| 1 stroužek česneku
| 3 lžíce olivového oleje
| pepř
| 150 ml suchého bílého vína
| 200 g rajčat
| 2 lžíce sekané petrželky
| 50 g strouhaného parmezánu
Postup přípravy receptu Farfale s párky a rajčaty:
Těstoviny uvaříme v dostatečně osolené vodě. Oloupeme párky a nastrouháme je na hrubém struhadle. Oloupeme a utřeme česnek. Rozpálíme olej a párky s česnekem na něm opečeme. Hmotu osolíme, opepříme, přilijeme bílé víno a dusíme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Spaříme rajčata, oloupeme slupku a plody rozpůlíme. Vydlabeme jadérka a dužninu nakrájíme na kostičky. Nasypeme je k párkům a krátce prohřejeme. Podle potřeby ještě dochutíme. Slijeme farfale a necháme je okapat. Smícháme je s rajčatopárkovou směsí a přidáme petrželku. Rozdělíme porce na talíře a posypeme je parmezánem.
Fotky receptu Farfale s párky a rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!