250 g hladké mouky
| špetka soli
| 200 g změklého másla (Hera)
| 3 lžíce studené vody
| tuk na potření
| strouhanka na vysypání plechu
| náplň: 1 a 1/4 kg jablek
| 3 lžíce mandlových nudliček (nebo sekaních ořechů)
| 2 lžíce medu
| 1 vanilkový cukr
| 1/2 lžičky skořice
| 50 g rozinek
| 50 g másla
| lžíce mléka
| 1 sáček 1 sáček
Postup přípravy receptu Farmářský koláč :
Těsto zaděláme spojením všech uvedeních přísad a necháme v chladu asi hodinu odležet. Mezitím oloupaná jablka nastrouháme na plátky. Rozehřejeme máslo s mlékem a medem, ale nevaříme. Přimícháme skořici a vanilkový cukr, přidáme mandlové nudličky nebo nasekané ořechy a spařené rozinky. Vše promícháme a odstavíme. Odleželé těsto rozdělíme na poloviny a obě rozválíme na velikost plechu. Plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, rozložíme první plát těsta, na ně navrstvíme jablka, rozložíme piškoty, přelijeme je máslovou směsí a překryjeme druhým plátem těsta. Koláč potřeme rozpuštěným tukem a pečeme asi 45 minut při 180 st. C.
Fotky receptu Farmářský koláč :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!