Použité suroviny receptu Fazole se slaninou a vejci:
2 středně velké cibule
| 2 stroužky česneku
| 3 plechovky bílých fazolí (po 425ml)
| 4 středně velká rajčata
| 3 lžíce oleje
| 175 ml zeleninového vývaru
| sůl
| bílý pepř
| 8 plátků anglické slaniny (po 80g)
| 4 vejce
| svazeček petrželky
Postup přípravy receptu Fazole se slaninou a vejci:
Cibule očistíme, 1 cibuli nakrájíme na kostičky a druhou na kolečka. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Fazole slijeme a necháme okapat. Rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a podusíme v něm kostičky cibule. Přidáme bílé fazole, rajčata, česnek a za stálého obracení asi 4 minuty opékáme. Podlijeme zeleninovým vývarem a při mírné teplotě asi 5 minut povaříme. Nakonec zeleninu dochutíme solí a pepřem. Na malé pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje a osmahneme v něm slaninu a kolečka cibule. Vše vyjmeme a udržujeme teplé. Ve výpeku usmažíme vejce jako volská oka, osolíme a opepříme. Petrželku omyjeme a oklepeme, část odložíme stranou a zbytek nasekáme. Zeleninu naservírujeme na talíře s vejci, slaninou a cibulí. Posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme celými snítkami a podáváme
Fotky receptu Fazole se slaninou a vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!