500 g fazolových lusků
| 50 g másla
| 40 g polohrubé mouky
| 250 ml mléka
| dle chuti bílý pepř
| 4 ks vejce
| 1 lžíce strouhanky
| 50 g strouhaného parmazánu
| 100 g čedaru
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Fazolkový nákyp:
Lusky v osolené vroucí vodě asi 2 minuty povaříme. Scedíme je. Z másla a mouky připravíme jíšku. Přidáme mléko, sůl, pepř, rozmícháme a povaříme 5 min. Z bílků připravíme tuhý sníh. Když bešamel zchladne, vmícháme do něj žloutky, strouhanku, parmazán a fazolky. Nakonec lehce zapracujeme sníh z bílků. Směs rozdělíme do máslem vymazaných misek a navrch poklademe tenkými plátky čedaru. Misky vložíme do vyhřáté trouby. Fazolkový nákyp při 170 stupních pečeme asi 30 minut.
Fotky receptu Fazolkový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!