Použité suroviny receptu Fazolky na smetaně s masem:
600 g zelených fazolek
| 400 g vepřového masa
| 0,25 l smetany
| cukr
| ocet
| kopr
| sádlo
| 20 g hladké mouky
| cibule
| mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Fazolky na smetaně s masem:
Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na koousky 1-2 cm. Uvaříme v osolené vodě. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do fazolek. Povaříme a ochutíme cukrem, octem a nasekaným koprem. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené omyté vepřové maso, mletý pepř a sůl. Podle potřeby podlijeme horkým vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Jako přílohu podáváme brambory sypané petrželkou.