Vložil: | Medvidkaaa |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Fazolky v kořeněném nálevu:
1 kg fazolových lusků
| 40 g soli
| 2 stroužky česneku
| 2 cibule
| 250 ml bílého vinného octa
| 1 lžíce cukru
| 1 lžíce hořčičných semínek
| 3 snítky saturejky nakrájených nahrubo
| 3 snítky kopru nakrájeného nahrubo
Postup přípravy receptu Fazolky v kořeněném nálevu:
Fazolky omyjeme, očistíme, odkrojíme špičky, případně je překrojíme a vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Scedíme a necháme je okapat. Cibuli a česnek očistíme a oloupeme. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme podélně na špalíčky.
Cibuli a česnek zalijeme 500 ml vody a smícháme s octem, přidáme cukr a hořičičná semínka a uvedeme do varu. Fazolky dáme spolu s nakrájenými bylinkami do sklenic (2 sklenice po 750 ml), zalijeme horkým nálevem a důkladně zavíčkujeme. Dno většího hrnce vyložíme utěrkou, postavíme na ni sklenice, do poloviny zalijeme vodou, uvedeme ji pozvolna do varu a při mírné teplotě (voda nesmí vřít) 25 minut sterilujeme. Sklenice vyndáme z hrnce a fazolky necháme vychladnout.
Fotky receptu Fazolky v kořeněném nálevu:
Fotky vložil: tvackova1,LI0NESS,Aksuna,evulaS33,vocjan,sámo