Vložil: | Veronine |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Fazolky ve sladkokyselém nálevu:
500 ml vody
| 125 ml 8% octa
| 14 g soli
| 35 g pískového cukru
| 6 tabletek umělého sladidla
| 1 větší červená paprika
| 1,5 kg zelených fazolkových lusků
Postup přípravy receptu Fazolky ve sladkokyselém nálevu:
Na 4 sklenice po 700 ml. Vodu převaříme, přimícháme ocet, sůl, cukr a umělé sladidlo. Paprikový lusk zbavíme stopky a jádřince, opláchneme a podélně nakrájíme na proužky. Z nevyzrálých fazolových lusků odstraníme vlákna, špičky odřízneme. Pak lusky spaříme horkou vodou, následně ochladíme a rovnáme do sklenic. Fazole prokládáme proužky papriky, nakonec zalijeme sladkokyselým teplým nálevem. Sklenice uzavřeme víčky, vložíme do hrnce s teplou vodou a sterilujeme při teplotě 85°C 30 minut. Poté sklenice vyndáme, necháme vychladnout do druhého dne a uložíme v temnu.
Fotky receptu Fazolky ve sladkokyselém nálevu:
Fotky vložil: Ježíšek,vilka,LI0NESS,evulaS33,vocjan,sámo