Postup přípravy receptu Fazolky zapékané s masem:
Omyté maso osolíme a potřeme česnekem utřeným se solí. Posypeme muškátem, vložíme do vymaštěného pekáče, obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, podlijeme vývarem a upečeme. Upečené necháme vychladnout a nasekáme na menší kousky nebo umeleme dohromady s upečenou cibulí. Fazolky očistíme, nakrájíme na kousky velké 2-3 cm, uvaříme ve slané vodě a scedíme. Promícháme s masem a vložíme do vymaštěné ohnivzdorné misky. Nastrouhaný ementál rozšleháme ve vejci a smetaně, osolíme, okořeníme bazalkou a připravené fazolky zalijeme. Navrch uložíme rajčata nakrájená na kolečka a zapečeme v troubě. Podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.