Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 111 |
|
|
Použité suroviny receptu Fazolová polévka:
15 dkg suché hnědé fazole
| 10 dkg zelenina (mrkev, celer, pór)
| 10 dkg uzené vařené maso nebo uzenina
| špetka tymián
| sůl
| na jíšku:
| 3 lžíce olej
| 2 lžíce polohrubá mouka
| 1 lžička sladká paprika
Postup přípravy receptu Fazolová polévka:
Přebrané a vyprané fazole namočíme do vody na několik hodin, nejlépe přes noc. Fazole dáme do hrnku a nalijeme tam tolik vody, aby byly potopené. Jakmile se voda začne vařit, tepelný zdroj snížíme a pomalu vaříme fazole do měkka asi 35 minut. Potom přilijeme vodu do celkového objemu asi 1 litr, přidáme tymián, očištěnou, na proužky nakrájenou zeleninu, osolíme a povaříme dalších 10 minut. Na závěr polévku zahustíme 2-3 lžícemi jíšky ochucené sladkou paprikou a vložíme do ní nakrájené uzené maso nebo uzeninu. Povaříme ještě 2-3 minuty.
Fotky receptu Fazolová polévka:
Fotky vložil: damami,Mangovka,uschi3,hlouskova