Vložil: | Vydrysek |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
![8/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Filátko ze štiky na čočkovém salátu:
4 ze 150 g filátka s kůží
| 1 svazek čerstvých bylinek - petrželové natě, bazalky, majoránky aj.
| 100 g zelené vařené čočky
| 100 g oranžové vařené čočky
| 2 jarní cibule
| 300 g hlívy ústřičné
| 1 listový salát
| 4 plátky slaniny bez kůže
| 4 bobkové listy
| sůl
| pepř bílý
| vinný ocet, nejlépe aceto balsamico
| olivový olej
Postup přípravy receptu Filátko ze štiky na čočkovém salátu:
1. máme-li dva druhy čočky, uvaříme každou zvlášť v osolené vodě s bobkovým listem a necháme vychladit
2. hlívu ústřičnou a jarní cibulky ogrilujeme v celku, poté nakrájíme nebo natrháme na kusy, smícháme s čočkou, natrhaným hlávkovým salátem a dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a octem
3. filátko ze štiky osolíme, opepříme a obalíme v jemně sekaných čerstvých bylinkách. Lehce pokapeme olejem a pečeme nejdříve po straně kůže, pak po druhé tak, aby maso nebylo zcela vysušené. Souběžně s masem opékáme do křupava i plátky slaniny
4. na talíř servírujeme čočkový salát, filé ze štiky a slaninu
Fotky receptu Filátko ze štiky na čočkovém salátu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!