Použité suroviny receptu Filé pečené na bramborách:
500 g filé z tresky
| 5 středně velkých brambor
| 1 malý pórek
| dle potřeby: máslo
| dle chuti: sůl
| dle chuti: citrónová šťáva
| 200 ml sladké smetany
| 1 čerstvý nebo mražený kopr
Postup přípravy receptu Filé pečené na bramborách:
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Naskládáme je přes sebe na dno zapékací misky, kterou jsme vymazali máslem. Posolíme je a posypeme jemně pokrájeným pórkem. Jednotlivé porce tresky posolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Rozložíme je na brambory, posypeme nasekaným koprem a vše zalijeme sladkou smetanou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 35-40 minut.
Fotky receptu Filé pečené na bramborách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!