1,2 kg filé z tresky
| 2-3 stroužky česneku
| ½ svazku koriandru
| z 1 limety šťáva
| dle chuti: sůl a pepř
| 4 rajčata
| 2 cibule
| 1 zelená paprika
| 1 feferonka
| 4 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Filé po brazilsku:
Filé omyjeme a necháme osušit. Z nadrobno nasekaného česneku a koriandru, šťávy z limety, sole a pepře smícháme směs. Tou potřeme rybu ze všech stran i ze vnitř. Zabalíme do fólie a necháme hodinu odležet. Mezitím spaříme, oloupeme a zbavíme semen rajčata. Papriku, cibuli a feferonky nakrájíme na kousky. Vše opečeme na oleji a podusíme. Vmícháme posekanou petrželku, osolíme a opepříme. Filé vyjmeme z fólie a na sójovém oleji osmažíme. Podáváme filé nakrájené na plátky a polité omáčkou.
Fotky receptu Filé po brazilsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!