Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Filé po thajsku pikant:
4 porce filé (nebo filety z mořských ryb)
| marináda
| 1 ananasový kompot
| trochu hladká mouka
| koření na mořské ryby
| olej
| 4 porce kari rýže
| Thajská omáčka:
| 1 kysaná smetana nebo bílý jogurt
| 3 stroužky rozdrceného česneku
| 150 g rozmixovaného ananasového kompotu
| 1 lžíce kečupu
| chilli paprička nebo tabasco dle chuti
| 1 lžíce pikantní hořčice
Postup přípravy receptu Filé po thajsku pikant:
Filé nebo filety z mořských ryb (losos, treska atd.) naložíme přes noc do marinády (3 lžíce šťávy z ananasového kompotu, filety poprášíme z obou stran kořením na mořské ryby, osolíme a přidáme trošku olivového oleje a zakapeme citronem). Filety osušíme v ubrousku a obalíme ve směsi hladké mouky a koření na mořské ryby. Opečeme na pánvi s olejem z obou stran.
Jako příloha je karí rýže a thajská omáčka, kterou přelijeme filety. Obložíme kompotovaným nebo čerstvým ananasem.
Fotky receptu Filé po thajsku pikant:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!