Použité suroviny receptu Filé s mandlemi a oříšky:
800 g rybího filé
| 50 g mletých, lískových oříšků
| 50 g plátků loupaných mandlí
| 50 g strouhanky
| 2 vejce
| 1 lžička maizeny
| šťáva z citrónu
Postup přípravy receptu Filé s mandlemi a oříšky:
Maso z ryb omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 kousků. Osolíme, pokapeme šťávou z jednoho citrónu, naskládáme na talíř, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na dvě hodinky odpočinout. Do mísy si připravíme těstíčko z vajíček, maizeny a trošky soli a ve druhé misce si promícháme strouhanku, mleté oříšky a plátky loupaných mandlí. Rybí kousky postupně obalujeme ve vaječném těstíčku a směsi strouhanky, kterou lehce k masu přitiskneme. Zvolna smažíme z obou stran v rozpáleném oleji. Na talíři zdobíme tenkými plátky omytého citrónu a petrželovou natí. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovou oblohou.
Fotky receptu Filé s mandlemi a oříšky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!