Použité suroviny receptu Filé v mrkvi a hořčičném krému:
7 mrkví
| 1 lžíce másla
| špetka pepře a soli
| 150 ml zeleninového vývaru
| 1 svazek petrželky
| 120 ml smetany
| 1 lžíce francouzské hořčice
| 4 plátky rybího filé
Postup přípravy receptu Filé v mrkvi a hořčičném krému:
Mrkev oškrábeme a pokrájíme na tenké plátky. Máslo rozehřejeme v hrnci a mrkev na něm orestujeme. Osolíme, opepříme, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme 5 minut.
Petrželku nadrobno nasekáme a smícháme se smetanou a hořčicí.
Filé omyjeme, osolíme a opepříme.
Na dno pekáčku rozprostřeme polovinu dušené mrkve, polovinu hořčičného krému a na to rozložíme rybu. Poklademe zbytkem mrkve a hořčičného krému.
Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C 25 minut. Podáváme s těstovinami.
Fotky receptu Filé v mrkvi a hořčičném krému:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!