450 g filé z tresky
| 6 rajčat
| 1 cibule
| 1 konzerva krájených žampionů
| 15 g koření na ryby
| 15 g sladké papriky
| 1/2 lžičky pepře
| 1 hrnek hladké mouky
| 1/2 hrnku oleje
| 5 lístků čerstvé bazalky
Postup přípravy receptu Filé z tresky s rajčaty:
Rozmraženou, osušenou rybu obalíme ve směsi z mouky, papriky a pepře. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej a rybu v něm po obou stranách asi 3 minuty opečeme.
Poté ji z pánve vyjmeme a ve výpeku osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Slijeme žampióny, přidáme k cibuli a nálev si uchováme.
Z pánve slijeme přebytečný olej, na směs přidáme opečenou rybu, podlijeme nálevem z žampionů, přidáme koření na ryby a pod pokličkou dusíme 10 minut. Podle potřeby podléváme vodou.
Ke konci dušení přidáme rajčata nakrájená na kolečka a necháme pod pokličkou 5 minut dodusit.
Na talíři posypeme nasekanou bazalkou.
Fotky receptu Filé z tresky s rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!