Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 21.12. 2025
Dnes má svátek Natálie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Filé z tuňáka se zeleninovou omáčkou

fotka Filé z tuňáka se zeleninovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Filé z tuňáka se zeleninovou omáčkou:

4 porce tuňáka, žraloka nebo mečouna  | 1 lžíce citronové šťávy  | 2 lžíce oleje  | 1 lžíce másla  | 1 ks šalotky  | 2 ks mrkve  | kousek celeru  | 1 lžíce hladké mouky  | 200 ml bílého vína  | šálek vývaru  | 150 ml zakysané smetany  | špetka šafránu  |  sůl  |  pepř  |  petrželka

Postup přípravy receptu Filé z tuňáka se zeleninovou omáčkou:

Steaky opepříme, potřeme citronovou šťávou a olejem, necháme chvíli rozležet. Na lžíci másla lehce zpěníme drobně nakrájenou šalotku, na nudličky nakrájenou mrkev a celer, posypeme moukou, lehce zpěníme, zalijeme vývarem a vínem, osolíme, opepříme, přidáme šafrán a zvolna povaříme asi 10 minut. Vmícháme smetanu a jen prohřejeme. Na rozpálené pánvi opečeme rybí maso z obou stran, osolíme, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme petrželkou nebo bazalkou.


Fotky receptu Filé z tuňáka se zeleninovou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Filé z tuňáka se zeleninovou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !