Použité suroviny receptu Filet z okouna s bazalkou a bramborové kopečky:
1 smetanový sýr žervé
| dle potřeby: olivový olej a máslo
| 600 g okouna
| dle chuti: bazalka, sůl a limetka
| 4 porce brambor
Postup přípravy receptu Filet z okouna s bazalkou a bramborové kopečky:
Nejprve si omyjeme rybu a pokapeme šťávou z celé limetky. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory slijeme a horké rozšťoucháme se sýrem žervé na hladkou pevnou hmotu. Podle potřeby dosolíme. Rybu lehce osolíme, do pánve vlijeme trochu olivového oleje a rybu na prudkém plameni orestujeme z obou stran. Potom stáhneme oheň a rybu necháme dojít na pánvi na mírném ohni, zatímco na každou porci položíme kousek másla a posypeme jej nasekanou bazalkou. Rybu už doděláváme pouze z jedné strany. Podáváme na talířích s kopečky bramborové hmoty.
Fotky receptu Filet z okouna s bazalkou a bramborové kopečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!