Vložil: | MartinaT |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Filety s bylinkovou omáčkou:
4 filety z bílých ryb
| sůl
| 1 bílek
| 1 lžička limetkové šťávy
| 1 lžička škrobové moučky
| Omáčka: sůl
| 300 ml bílého vína
| 1 cibule
| 2 žloutky
| 1 lžička drceného pepře
| 60 ml olivového oleje
| 1 lžička nasekané bazalky a petržele
| Obloha:
| cibulka, krevety, olivy
Postup přípravy receptu Filety s bylinkovou omáčkou:
V misce smícháme sůl, limetkovou šťávu, škrob a jeden bílek. Filety ve směsi obalíme a necháme chvilku uležet. V kastrůlku svaříme víno a jemné nakrájenou cibulkou a drceným pepřem. Když se víno svaří asi 1/5 objemu, scedíme ho do kovové misky a necháme zchladnout. Vmícháme žloutky a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Pomalu přimícháme 30 ml oleje a stáhneme z ohně. Přidáme nasekané bylinky a podle chuti osolíme. Na pánvi rozpálíme olej a filety v něm zprudka opečeme. Výpek můžeme přimíchat do omáčky. Opečené filety podáváme přelité vinnou omáčkou.
Fotky receptu Filety s bylinkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!