Použité suroviny receptu Filety z mečouna na mandlích:
700 g filetů z mečouna
| 500 g černých těstovin
| 100 g mandlových lupínků
| 3 lžíce nasekaných čerstvých bylinek
| 500 ml kysané smetany
| 25 g másla
| šťáva ze 2-3 citrónů
| 1 lžíce maizeny
| med
| 4 lžíce olivového oleje
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Filety z mečouna na mandlích:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Filety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme medem a obalíme v mandlích. Filety z obou stran v pánvi lehce opečeme na trošce oleje, přendáme do vymaštěného pekáčku a v troubě pečeme ještě 10 minut. Smetanu a citrónovou šťávu zahřejeme a odstavíme těsně, než se začne vařit. Maizenu rozmícháme se 4 lžícemi vody a přidáme do citrónové smetany. Mícháme do zhoustnutí, ale nevaříme. Dochutíme solí a pepřem a uchováme v teple. Těstoviny uvaříme dle návodu. Okapané je smícháme se lžící olivového oleje a sekanými bylinkami.
Filety přelité omáčkou podáváme na lůžku z těstovin.
Fotky receptu Filety z mečouna na mandlích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!