600 g filetů z platýse
| sůl a mletý pepř
| 1 svazek porkóvé cibulek
| 100 ml suchého bílého vína
| směs bylinek
| 2 lžíce citronové šťávy
| 400 g mrkve
| 1 lžíce másla
| 150 ml smetany
Postup přípravy receptu Filety z platýse:
Rybu omyjeme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme. Mrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme. Cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu krátce podusíme na rozehřátém másle, osolíme a opepříme. Rybí filety vložíme na zeleninu, přlijeme víno a pod poklicí na slabém ohni vaříme 8 -10 min.
Platýse vyjmeme a udržujeme teplého. K zelenině přidáme smetanu a vaříme do zhoustnutí. Vmícháme oprané, osušené a posekané bylinky.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Filety z platýse:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!