Postup přípravy receptu Flambovaná zmrzlina :
Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Hrušky oloupeme, vykrojíme jadřince a pokrájíme na měsíčky. Hrozny rozpůlíme a zbavíme peciček. Ovoce v misce promícháme s medem a zalijeme vínem.
Zmrzlinu dáme asi hodinu před flambováním z mrazáku do lednice, naopak do mrazáku dáme namrazit poháry, ve kterých budeme dobrotu servírovat.
Zmrzlinu vyndáme, nakrájíme na plátky, rozdělíme do pohárů a ještě na 20 minut vložíme do mrazáku.
Na stole přendáme ovoce do flambovací nádoby a prohřejeme nad plamenem.
Homoli cukru postavíme na flambovací pánev. Flambujeme rumem a flambovanou zmrzlinu servírujeme s horkým ovocem, popřípadě ozdobenou oplatkou.