Použité suroviny receptu Flambovaný ananas s čokoládovou zmrzlinou:
1 ananas
| 2 lžíce rozinky
| 8 cl rum
| 1 čokoládová zmrzlina
| trochu cukr
Postup přípravy receptu Flambovaný ananas s čokoládovou zmrzlinou:
Ananas:
Ananas důkladně oloupeme a pokud možno nakrájíme na stejné kousky. Kdyby nebyl dostatečně sladký, posypeme ho cukrem.
Rozinky a zmrzlina:
Rozinky necháme nabobtnat v horké sladké vodě. Podle chuti můžeme přidat 1 střik rumu. Vytvarujeme čtyři kopečky zmrzliny a dáme je ještě asi na 5 minut do mrazničky.
Flambování:
Kousky ananasu a rozinky dáme na hluboké talíře a přidáme 2 kopečky zmrzliny. Rum (má mít pokojovou teplotu) nalijeme na naběračku a - chvilka napětí! - zapálíme. Hořící nalijeme na ananas a ihned podáváme.
Fotky receptu Flambovaný ananas s čokoládovou zmrzlinou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
velmi dobré, ale já to vylepšila, místo čokol.zmrzliny dala vanilkovou, v kombinaci s annanasem je to lepší , fakt vyzkoušejte, nebijou se tak ty chutě