Použité suroviny receptu Flambovaný pstruh na šalvěji:
2 pstruzi
| 2 oříšky másla
| dle potřeby: olivový olej
| dle potřeby: hladká mouka na obalení
| dle chuti: mořská sůl a pepř
| dle chuti: čerstvá šalvěj
| 0,5 dcl suchého bílého vína
| 1 dcl Brandy
Postup přípravy receptu Flambovaný pstruh na šalvěji:
Pstroužky pouze zevnitř posolíme a opepříme. Obalíme v mouce a dáme na rozehřáté máslo s olejem (aby se máslo nepřepalovalo, tak je spolu s olejem). Ryby opečeme z jedné strany (3-4 minuty), pak je obrátíme na druhý bok a natrháme na ně lístky - asi tak jednu hrst - čerstvé šalvěje (pro intenzivnější chuť je možné dát šalvěj i dovnitř ryby). Když už jsou pstruzi pečení i z druhé strany, tak lehce zastříkneme bílým vínem a až vyšumí (cca za 1 minutu), lehce polijeme brandy a flambujeme.