Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Fořtovská roštěná:
400 g hovězí roštěné
| 60 g sádla
| 20 g hladké mouky
| 100 g čerstvých hub /žampiónů/
| 100 g hrášku
| 60 g slaniny
| 80 g kyselých okurek
| 1,5 dl smetany
| 1 dl bílého vína
| 0,5 dl mléka
| bobkový list
| nové koření
| pepř /mletý i celý/
| sůl
| hořčice
Postup přípravy receptu Fořtovská roštěná:
Plátky roštěné nařízneme po okrajích, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pomoučníme a zprudka opečeme na části tuku. Maso vyjmeme. Na tuku osmahneme mouku a zalijeme vodou. Šťávu povaříme a přecedíme a vrátíme k masu. Přidáme celý pepř, koření a dusíme 15 min. Opět maso vyjmeme a do šťávy přidáme mléko a smetanu, povaříme a dochutíme vínem. Na části tuku osmahneme houby, nakrájenou slaninu a okurky, přidáme hrášek. Směs vložíme na roštěnky, zalijeme omáčkou a dusíme 10 min.
Fotky receptu Fořtovská roštěná:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!