Použité suroviny receptu Francouzská papriková polévka :
250 g brambor
| 100 g papriky
| 50 g řapíkatého celeru
| 1 lžička mleté sladké papriky
| 1 lžička provensálského koření
| 1 L vody
| hrubá mouka na zahuštění
| 1 lžička sušených kousků paprik
| sůl
| petrželová nať
Postup přípravy receptu Francouzská papriková polévka :
Oloupané syrové brambory nakrájíme na nudličky, celer na měsíčky. Na rozpáleném oleji zpěníme mletou papriku a provensálské koření, přidáme brambory a krátce je orestujeme. Zalijeme je vodou, ve které jsme rozmíchali mouku, a vhodíme čerstvou papriku a celer. Vaříme asi 15 minut. Polévku podáváme bohatě sypanou petrželovou natí.
Fotky receptu Francouzská papriková polévka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!