Použité suroviny receptu Francouzské brambory bez zapékání:
5 větších brambor uvařených ve slupce
| olej
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 200 g šunky vcelku
| 50 g tvrdého sýra
| 1 vejce
| 50 ml mléka
| sůl
Postup přípravy receptu Francouzské brambory bez zapékání:
Téměř měkké brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V hlubší pánvi osmahneme na oleji drobně pokrájenou cibuli, rozložíme plátky brambor, osolíme je, na to rozložíme kostičky šunky. Vrstvy opakujeme, dokud není pánev téměř plná. Poslední vrstvu tvoří brambory. Zmírníme plamen na minimum a necháme asi 15 minut bez míchání a bez pokličky péci. Pak vše zasypeme nadrobno pokrájeným česnekem a pečeme dalších 10 minut za občasného opatrného promíchání. Nakonec pokrm zalijeme osoleným rozšlehaným vajíčkem s mlékem a posypeme strouhaným sýrem. Malinko zesílíme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme ztuhnout vajíčko a roztavit sýr. Podáváme s kyselou okurkou nebo čerstvou zeleninou.
Fotky receptu Francouzské brambory bez zapékání:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!