Použité suroviny receptu Francouzské brambory se smetanou:
12% 2 ks smetana
| 2 kg brambory
| 4 ks vejce
| 1 balíček mražená zelenina
| 2 ks paprika
| 300 g uzené maso
| 2 ks cibule
| podle chuti: mletý černý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Francouzské brambory se smetanou:
Nejdřív si očistíme a na kolečka nakrájíme brambory. Na kolečka pak nakrájíme i cibuli. Na nudličky nebo na kostičky papriku. Jestli máme barevnou papriku po ruce bude to víc barevnější. V kastrůlku si dáme vařit vejce na tvrdo. Do brambor můžeme dávat buď nějakou klobásu anebo uzené.
Takhle připravené ingredience prokládáme jednu vrstvu na druhou. Nejdřív brambory, cibuli, uzeninu, papriku, vejce, můžeme použít taky mraženou zeleninu. Osolíme a opepříme každou vrstvu podle chuti.
Vše pak zalijeme smetanou 12%. Ke konci pečení můžeme posypat lehce nastrouhaným sýrem.
Francouzské brambory se smetanou pečeme v předem předehřáté troubě pomalu asi 1 hodinu. Upečené brambory ihned podáváme.
Fotky receptu Francouzské brambory se smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!