Použité suroviny receptu Francouzské kakaové řezy :
280 g pískového cukru
| 300 g jablek
| 3 vejce
| 100 g másla
| 300 g hladké mouky
| 3/4 balíčku prášku do pečiva
| 2 lžíce kakaa
| tuk a hrubá mouka na pekáč
| marmeláda
Postup přípravy receptu Francouzské kakaové řezy :
Nahrubo nastrouhaná jablka smícháme v misce s cukrem a rozšlehanými vejci a necháme stát 10 minut. Potom přidáme rozehřáté máslo a mouku prosátou s kypřicím práškem a kakaem, dobře je romícháme a těsto nalijeme do pekáče vymazaného tukem a vysypaného hrubou moukou, uhladíme povrch, vložíme do mírně vyhřáté trouby a upečeme. Vychladlý plát potřeme rozmíchanou marmeládou a po mírném zaschnutí polijeme kakaovou polevou.