Postup přípravy receptu Francouzské karamelové kostky:
Bílky vyšleháme s cukrem na tuhý sníh, přidáme olej, žloutky a lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme na 200 stupňů asi 16 minut.
Větší část vody dáme na plotnu, přidáme 70 g krystalového cukru, vanilku a ve zbylé vodě rozmíchané pudinkové prášky. Do vroucí kaše postupně metličkou zapracujeme sníh z bílků a 60 g cukru. Krém rozdělíme a do jedné poloviny vmícháme kakao. Na vychlazené těsto natřeme světlý, pak tmavý krém a nakonec karamelový krém, který připravíme nasledovně.
Cukr necháme zkaramelizovat, zalijeme mlékem, rozvaříme a do vychlazeného přidáme práškové šlehačky. Vyšleháme a natřeme na koláč. Vrch ozdobíme nastrouhanou čokoládou.