Vložil: | Veronine |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 300 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 25 |
|
|
Použité suroviny receptu Francouzské škvarečky:
300 g syrového hřbetního sádla, pokrájeného
| 500 ml suchého bílého vína
| 2 cibule, nakréjené na plátky
| 1 snítka rozmarýnu
| 1 bobkový list nebo snítka estragonu
| 1 kg vepřové ramínko nebo plecko, nakrájené na kostičky
| 200 g bůčku, nakrájený na kostičky
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Francouzské škvarečky:
(Asi na 6 sklenic po 250 ml). Sádlo, víno, cibuli, rozmarýn, bobkový list zahříváme, až se sádlo vyškvaří. Přidáme všechno vepřové maso a na velmi mírném plameni za častého míchání škvaříme ještě 3-4 hodiny, aby bylo maso úplně křehké. Pomocí děrované naběračky ho přendáme do mísy a odstraníme bylinky. Osolíme, opepříme, maso co nejvíc rozmělníme vidličkou a rozdělíme do sklenic. Zalijeme trochou rozpuštěného sádla a necháme ztuhnout.
Fotky receptu Francouzské škvarečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!