Použité suroviny receptu Francouzské zelí s rýží a masem:
100 g špeku
| 1/2 kg zelí
| 0,4 kg rýže
| 1/2 kg mletého masa
| sůl
| pepř
| mléko
| 2 vejce
Postup přípravy receptu Francouzské zelí s rýží a masem:
Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Na špek dáme 500g zelí, trochu podlijeme a dusíme.
Zvlášť uvaříme rýži. Umeleme maso, osolíme a opepříme. Do vymazaného pekáčku dáme po vrstvách rýži, maso, zelí a stále opakujeme. Poslední vrstva je zelí.
V mléce rozkvedláme 2 vejce a nalijeme na zelí. Pečeme asi 1 hodinu.
Fotky receptu Francouzské zelí s rýží a masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!