Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Francouzský jablkový koláč de luxe:
Těsto:
| 150 g hladké mouky
| 70 g Hery
| 45 g moučkového cukru
| 120 g vařených strouhaných brambor
| 0,5 vejce
| 0,5 balíčku prášku do pečiva
| Náplň:
| 6 velkých jablek
| 120 g meruňkové zavařeniny
| šťáva z 1 citronu
Postup přípravy receptu Francouzský jablkový koláč de luxe:
Suroviny zpracujeme na vláčné těsto a dáme na hodinu odležet do chladničky. Tři jablka podusíme s polovinou zavařeniny, umixujeme a pyré vaříme do zhoustnutí za stálého míchání, dáme vychladit.
Tři jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky silné 3 mm a promícháme s citronovou šťávou.
Těsto rozválíme a přeneseme do koláčové formy, na dno rozetřeme jablečné pyré.
Od středu koláče ozdobně skládáme do kruhu plátky jablek. Pečeme na 180 °C asi 35-45 minut. Po vytažení z trouby jablka potřeme zbylou meruňkovou zavařeninou.
Fotky receptu Francouzský jablkový koláč de luxe:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!