Postup přípravy receptu Frankfurtské hovězí plátky se smetanou:
Na rozehřátém tuku osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přendáme do papiňáku. Na tuku od cibule krátce z obou stran opečeme z obou stran naklepané, osolené a opepřené plátky (dobu opečení plátku volíme podle kvality a tlouštky plátků - Něžně by mělo stačit 2 minuty na jedné straně). Opečené plátky přdáme na cibuli do papiňáku.
Zalijeme horkým vyvarem, pňdáme masox, rozmačkaný nebo nastrouhaný česnek, zasypeme paprikou, promícháme, hrnec uzavřeme a necháme 40 minut dělat. Měkké plátky vyjmeme, dáme do kastrolu (hrnce), vřící omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, přidám maggi, smetanu (mléko) a minut povaříme. Teprve nyní do solíme (to proto, že jsme měl sůl na masu, takže přesně nevíme, co to udělá).
Přelijeme přes síto na plátky můžeme přidat na plátky nakrájené párky (ale ne spišské či jiné silně pikantní) a ještě prohřejeme.