Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.09. 2025
Dnes má svátek Ludmila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Frankfurtské hovězí plátky se smetanou

fotka Frankfurtské hovězí plátky se smetanou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Frankfurtské hovězí plátky se smetanou:

4 hovězí plátky  | 2 střední ci­bule  | 2 lžičky mleté sladké papriky  | 3/4 l vývaru nebo vo­dy s masoxem  | 2-3 lžíce hlad­ké mouky na zahuštění  | dle chuti: sůl a pepř  | 1/2 lžičky maggi (polév­kového koření)  | 3/4 kostky masoxu  | 3/4-1 dl smetany (kdo chce mít omáčku pikant­nější, dá zakysanou) - ale sta­čí i běžné mléko  | 1 stroužek česneku

Postup přípravy receptu Frankfurtské hovězí plátky se smetanou:

Na rozehřátém tuku osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přendáme do papiňáku. Na tuku od cibule krátce z obou stran opečeme z obou stran na­klepané, osolené a opepřené plátky (dobu opečení plátku volí­me podle kvality a tlouštky plátků - Něžně by mělo stačit 2 minuty na jedné straně). Opečené plátky přdáme na cibuli do papiňáku.
Zalijeme horkým vyvarem, pň­dáme masox, rozmačkaný nebo nastrouhaný česnek, zasypeme paprikou, promícháme, hrnec uzavřeme a necháme 40 minut dělat. Měkké plátky vyjmeme, dáme do kastrolu (hrnce), vřící omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, přidám maggi, smetanu (mléko) a minut povaříme. Teprve nyní do solíme (to proto, že jsme měl sůl na masu, takže přesně nevíme, co to udělá).
Přelijeme přes síto na plátky můžeme přidat na plátky nakrájené párky (ale ne spišské či jiné silně pikantní) a ještě prohřejeme.


Fotky receptu Frankfurtské hovězí plátky se smetanou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Frankfurtské hovězí plátky se smetanou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !