Použité suroviny receptu Františkolázeňský mandlový koláč:
125 g pol. mouky
| 125 g másla
| 125 g ml. cukru
| 1 ks žloutku
| špetka citr. kůry
| trochu tuku na plech
| 100 g ml. mandlí
| 50 g ml. cukru
| 2 ks žloutky na potření
Postup přípravy receptu Františkolázeňský mandlový koláč:
Na vál dáme mouku, cukr, máslo, citr. kůru a žloutek a vypracujeme hl. těsto. Těsto vyválíme, položíme na tukem vymazaný plech a potřeme dvěma žloutky. Moučkový cukr smícháme s mandlemi a těsto na povrchu posypeme. Pečeme v předehřáté troubě asi 20-30 minut na 190 stupňů. Ještě teplé krájíme na řezy.
Pozor - mandle musí být oloupané!
Fotky receptu Františkolázeňský mandlový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!