Použité suroviny receptu Garnelová polévka s citronem:
500 g syrových garnel
| 1 cibule
| 1 rajče
| 2 lžíce račího másla
| 400 ml rybího vývaru
| 1 bobkový list
| 2 zrnka pepře
| 1 citron
| dle chuti: sůl, bílý pepř, lístky meduňky
Postup přípravy receptu Garnelová polévka s citronem:
Garnely vyloupneme z krunýře. Oloupanou cibuli jemně posekáme. Omyté rajče nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme račí máslo, cibuli na něm zesklovatíme, přidáme rajče a osmahneme. Vložíme garnelové krunýře, zalijeme rybím vývarem a přidáme 500 ml vody, bobkový list a celý pepř. Vaříme asi 15 min. na mírném ohni. Přecedíme. Citron zbavíme kůry i bílé slupky a nakrájíme na tenké plátky. Ve vývaru asi 4 min. povaříme na velmi mírném ohni vyloupané garnely. Přidáme citronové plátky a necháme přejít varem, osolíme a opepříme.
Fotky receptu Garnelová polévka s citronem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!