500 g rajčat
| 1 menší salátová okurka
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 75 g chlebové střídky
| 1 lžíce vinného octa
| 2 lžíce olivového oleje
| pepř
| sůl
| 1 šálek na cibule
| okurky a zelené papriky
| 1 / 2 šálku na kostičky nakrájeného osmaženého chleba
Postup přípravy receptu Gazpacho andaluz:
Rajčata oloupeme, rozmačkáme a smícháme s nastrouhanou okurkou a utřeným česnekem. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme chvíli macerovat v octě a chlebovou střídku necháme nabobtnat v troše studené vody. Pak do misky přidáme ocet s cibulí a vymačkanou chlebovou střídkou, osolíme, opepříme a za stálého míchání přiléváme olej. Vše přecedíme přes cedník. Polévka se podává chlazená. Do každého talíře se přidáváme podle chuti směs na kostičky nakrájené cibule, okurky a papriky a osmažený chléb.
Fotky receptu Gazpacho andaluz:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!