Postup přípravy receptu Gnocchi ve smetanovo-hořčičné omáčce:
Vepřové maso nebo kuřecí očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostky. Osolíme je a opepříme. Cibuli oloupeme, podélně rozkrojíme a také podélně nakrájíme na tenké nudličky. Sýry nastrouháme.
Na vyšší pánvi rozpálíme olivový olej. Vsypeme maso, přidáme hořčici a asi jen 2 minuty restujeme. Pak přidáme cibuli, scezenou kukuřici a žampiony a jen krátce osmažíme. Vmícháme kostku taveného sýra a strouhané sýry. Necháme je rozpustit a zalijeme smetanou. Za stálého mícháme mírně vaříme, až se sýr se smetanou spojí v hladkou omáčku. Podle chuti můžeme omáčku zjemnit máslem.
Zatím si v konvici uvaříme vodu, vlijeme ji do hrnce, osolíme a přivedeme k varu. Vsypeme gnocchi a vaříme podle návodu na obalu.
Gnocchi rozdělíme na talíře, přelijeme smetanovo-hořčičnou omáčkou a ihned podáváme. Omáčka se dá trochu rozředit mlékem a opět ohřát.