Vložil: | Apofisek |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Gothaj v hořčičném těstíčku:
500 g gothaje v celku
| 100 g hladké mouky
| 0,7 dl mléka
| 0,5 dl bílého vína
| 3 ks vejce
| 2 lžíce celozrnné hořčice
| mletý pepř
| olej na smažení
| sůl
Postup přípravy receptu Gothaj v hořčičném těstíčku:
Gothaj oloupeme, nakrájíme na 1,5 cm široké plátky, které přepůlíme ještě na půl. Smícháme mléko s vejci (jeden bílek si odložíme stranou) dohladka, mírně okořeníme pepřem, osolíme. Do směsi dále přišleháme víno a hořčici, nakonec vmícháme mouku. Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, ten vmícháme do těstíčka. Jednotlivé plátky uzeniny obalíme a v rozpáleném oleji je usmažíme dozlatova. Osmažené plátky skládáme do připraveného pekáče ve kterém osmažený gothaj ještě dopečeme v troubě při teplotě kolem 140°C, dopékáme cca 15 minut.
Pokrm podáváme s různě upravenými bramborami a kyselým okurkem nebo zeleninovým salátem.
Fotky receptu Gothaj v hořčičném těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!